Van valami ragyogóan kifinomult és fényűző egy olyan papírban, melyen varrógéppel futnak át. A varrás erőteljesebb textúrát ad a papírnak és szinte az érdeklődő kezébe kívánkozik, hogy megérintse azt.

Easy to make beautiful DIY Favor Bags made of paper and stitch up on a sewing machine!

A következő köszönetet mondó kistáskák egyszerűen elkészíthetők, mégis elkápráztatja az embert, akárhányszor csak a kezébe fogja.

A készítés menete a következő:
először is vág félbe az első (A4) papírdarabodat. Használhatsz sima fehér papírt, de színeset is, a te ízlésedre van bízva. A lehetőségek végtelenek, de fontos, hogy meggyőződj arról a használt papír könnyebb, mint egy karton, de nehezebb, mint egy sima nyomtatópapír. Mi itt újrahasznosított barna csomagolópapírt használunk, hiszen fontos, hogy tartása legyen. A papírt szétvágása előtt díszíthetjük számítógépen készített mintákkal vagy  matricákkal.

  1. Kép: A darab papírt hajtsd félbe, hogy éles ránc keletkezzen a közepén. Így a papírunk most már A5-ös méretű lett.
  2. Kép: most helyezd a papír felső részét a varrógép talpa alá. Próbáld meg úgy összeilleszteni, hogy ne képződhessen ránc majd a varrás során.
  3. Kép: kis öltésekkel varrd össze a papír felső részét. Csináld ezt olyan könnyedén, mint amikor anyagot varrsz össze. Ha kész van a hosszú oldalt is öltsd át.
  4. Kép: vágd le a felesleges cérnákat a tasakról. Most már készen van az első darab, amit megtölthetsz mindazzal, amit az ajándékozottnak adni szeretnél.
  5. Kép: tehát töltsd meg a tasakot, majd a varrógép segítségével készíts belőle egy szokatlan háromszöget a kép szerint.
  6. Kép: ha készen van, akkor zárd le az alját. Ne felejtsd el a géppel lezárni a varrás elejét és végét is és eltisztázni a szálakat.

Talán első látásra bonyolultnak tűnik az elkészítése, de ha kipróbálod, rájössz, hogy egy kistáska maximum egy percet vesz igénybe és mégis nagyon ötletes köszönőajándékra teszel szert.

Share This