Gondoltad volna, hogy a munkahely, gyerekek, tv, internet és a családtagok eltérő hobbijai, az otthoni és a családi kötelezettségek miatt egy átlagos házaspár mindössze négy percet tölt el kettesben egy nap?

Ha nem is az brit kutatók tollából származnak az alábbi érdekességek azért mindenképpen érdemes elolvasni és megfontolni őket. Vajon mennyire készítik fel a párokat a házasság buktatóira, az esküvő utáni közös életnehezebb perceire?

Ha 25 éves kor előtt házasodtok össze az drámaian növeli a válás kockázatát. Továbbá, a válás veszélye nagyobb, ha a nő sokkal idősebb, mint a férfi, de az ellenkezője nem olyan erős az a tényező.

Képtalálat a következőre: „marry me”

Annak a valószínűsége, hogy az első házasság 5 éven belül válással végződik 20%, de a valószínűsége, hogy a házasság előtti együttélés 5 éven belül szakítással végződjön, az 49%. 10 év kapcsolat után a valószínűsége, hogy az első házasságnak vége 33%, szemben a 62%-os élettársi kapcsolattal, ami nem azt jelenti természetesen hogy mi azt propagálnánk.

Amerikai felmérés szerint a házasságokban jelentkező probléma nagyban befolyásolja az amerikai vállalkozások eredményességét, hiszen a problémák csökkentik a dolgozók termelékenységét.

A házastársak közötti barátság, nevetés, megbocsátás, a kompatibilitás a boldog házasság alapvető elemei.

Egy 15 évig tartó vizsgálat megállapította, hogy az ember boldogság szintje a házasság előtt magasabb volt, mint házasság után. Más szóval, a házasság nem fogja automatikusan boldoggá tenni az embert.

És még egy kis érdekesség: a születési sorrend hatással lehet-e a házasság sikerére vagy sikertelenségére. Két elsőszülött házassága agresszívebb és magasabb feszültséget vihet a házasságba, míg a legmagasabb válási arány akkor van ha, egyke megy feleségül egy másik egykéhez.

Share This