Mielőtt bárki azt gondolná, hogy a lánybúcsú a legénybúcsúztató szerényebb, mostanában divatossá vált változata, és csak utánozzuk a pasikat: az téved.

Képtalálat a következőre: „bachelorette party”

A hagyományos legénybúcsú egy olyan est, amit a vőlegény és a barátai tartanak szűkkörben az esküvő előtti napokban. Annak ellenére, hogy a filmekben sokszor hatalmas orgiaként ábrázolják, azért ez a buli korántsem szokott olyan erősre sikerülni. Ezért nem szabad félteni azokat a lányokat sem, akik szintén szeretnék kitombolni magukat utoljára barátnőikkel. A lánybúcsú intézménye a szexuális forradalomnak köszönhető, azaz a múlt század 60-as éveiben szaporodott el és nagy jelentősége volt a nemek közti egyenlőség elfogadásában. Ezeken a partikon – férfi bulik mintájára- gyakran vesznek részt férfi sztriptízt bemutató fellépők, de gyakoribbak inkább a játékos feladványok, laza iszogatások, táncos bulik.

Formálisan a menyasszony sosem lehet házigazda a saját leánybúcsúján, inkább valamelyik barátnő, esetleg többen közösen szervezik azt.

Alternatívája a lánybúcsúnak a koszorúslányoknak szervezett ebéd, ahol szolidabb keretek között búcsúztathatják el a leendő arát lányságától, adhatják át „búcsúajándékaikat” a férjhez menőnek.

Share This