Íme, néhány tanács hogyan tedd el a jövőnek menyasszonyi ruhádat, csokrodat vagy az esküvői torta darabjait.

Torta

Bár sokan vannak, akik az el nem fogyasztott esküvői tortát lefagyasztják és egy év múlva, az első évfordulón előveszik, mi azért inkább a friss sütést ajánljuk. Ha mégis szeretnéd lefagyasztani válassz biztonságos műanyag csomagolást neki, használj alufóliát vigyázva nehogy fémes ízű legyen a torta. Tárold a süteményt a fagyasztó hátsó részében, ahol a hőmérséklet állandó marad, így a torta megőrzi eredeti ízét hosszú ideig.

A csokor

A csokrot legkönnyebb leszárítani egybe, vagy egyesével egy-egy könyv oldalain. Ahhoz, hogy megfelelően megőrizhesd a csokrot, ne késlekedj, kezd el a szárítási eljárást mielőtt elindultok nászútra. Másik lehetőség, ha szirmokat leszeded, kiszárítod egy tálkában a nagyfényen majd egy-két csepp virágillatú olajat teszel hozzá. Ha a préselés mellett döntesz akár elhelyezhetsz egy-két virágot az esküvői albumban is, de tehetsz préselni viaszpapír közé is.

Az esküvői ruha

Saját ruha esetén különösen oda kell figyelni a tárolásra. Az idő különösen fontos a fehér ruha esetében. Ne várj a foltok kitisztításával sokáig, nehogy örökre benne maradjanak! A tisztításnál érdemes előre megkérdezni, hogyan tisztítanak nehogy kárt tegyenek a gyöngyfűzésben, hímzésben. A tiszta ruha legjobb tárolási módja egy speciális dobozban, selyempapírral körbeölelve. Minden esetben törekedj állandó száraz hőmérsékletre. Padláson vagy pincében nem jó ötlet tárolni, mert ott túl meleg vagy túl nedves is lehet. Évente azért érdemes ellenőrizni a ruha épségét.

Kövess Minket a Facebookon: https://www.facebook.com/tortaceremonia/ és az Instagramon is: https://www.instagram.com/tortaceremonia/

www.tortaceremonia.hu

Share This